Gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac dodijelili su nagrade za 31 izvrsnog vukovarskog studenta i studenticu.

Nagrade u iznosu od 1.250,00 kuna primili su redovni studenti koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00. u akademskoj godini 2021./2022.

"Osma je ovo godina provođenja mjere kojoj je cilj poticati ono na čemu svakodnevno inzistiramo, a to je da je trud i predanost radu jedino mjerilo uspjeha i vrijednost koja doprinosi pojednicu, ali i sustavu. Ove godine iznos s kojim nagrađujemo studente povećali smo za 25% te mi je posebno drago vidjeti da njihova izvrsnot obuhvaća zaista različita područja. Za poručiti je kako snagu i perspektivu našeg  budućeg razvoja ne nose oni koji imaju stranačke iskaznice ili ovise o nečijim imena, već oni koji u sebi imaju sposobnost, energiju, volju i znanje jer to im nitko ne može oduzeti.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te studentima uputio iskrene čestitke i želje za daljnjim uspjehom u obrazovanju.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima medicine, dentalne medicine, sestrinstva, biologije, kemije, kemijskog inženjerstva, engleskog jezika, hrvatskog jezika, pedagogije, teologije, elektrotehnike, fizioterapije, geografije, klavira, kineziologije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ovom hvalevrijednom mjerom Grad Vukovar kontinuirano već osmu godinu za redom ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanja mladih te zadržavanju visoko obrazovanih kadrova na području grada Vukovara, koji će doprinijeti u izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice.