02. svibnja 1991. godine u Borovu Selu pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz zasjede su ubili 12 hrvatskih policajaca, a 21 policajac je ranjen uslijed akcije spašavanja dvojice svojih kolega koji su zarobljeni u noći s 01. na 02. svibnja 1991. tijekom redovite policijske ophodnje.

Danas, 32 godine poslije, prisjećamo se pripadnika tadašnje Specijalne jedinice MUP-a i odajemo počast njihovoj hrabrosti i žrtvi koji su utkali u temelje naše domovine.

U spomen na ubijene redarstvenike počast je odana mimohodom od ulaza u Borovo Selo do Spomen obilježja poginulih hrvatskih redarstvenika gdje je delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom položila vijenac i upalila svijeću te je upriličen prigodan komemorativni program.

 „Vrijeme u kojem danas živimo doživljavam samo na jedan način - imamo vlast koju smeta HOS i pozdrav "Za dom spremni", ali ne smeta je JNA ni mauzolej četničkom vojvodi ovdje u Borovu Selu, ne smetaju joj nepresuđeni ratni zločinci. To je žalosna činjenica Hrvatske 32 godine nakon masakra 12 hrvatskih redartsvenika u Borovu selu.“, kratko je dao poručiti gradonačelnik Penava.

Vijence su položile i brojne druge delegacije, nakon čega je uslijedila molitva i prigodan program, dok je sveta misa služena u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.