Treći po redu izbor najljepšeg vrtića kojeg provodi portal Gradonačelnik.hr, Vukovaru je osigurao još jednu titulu – Dječji vrtić Vukovar I, Područni objekt Leptirić proglašen je najljepšim u kategoriji velikih gradova! Tim povodom posjetili smo vrtićarce kako bi im se i službeno uručila plaketa.

Izbor najljepšeg vrtića provodio se na Facebook stranici na kojoj su objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića, a pobjednici izbora za najljepši vrtić proglašeni su u četiri kategorije – općine, mali, srednji i veliki gradovi.

Upravo PO Leptirić, Dječjeg vrtića Vukovar I  2021. godine proglašen je najboljim vrtićem u Republici Hrvatskoj prema brojnim nadstandardima koje ima - od zdrave prehrane, ekološke osviještenosti pa do suradnje sa zajednicom, a podsjetimo i kako je koncem 2022. godine Gradu Vukovaru pripala titula najboljeg grada u Republici Hrvatskoj u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava tom je prigodom rekao kako ova priča najbolje pokazuje da grad čine ljudi – djeca u vrtićima, njihovi roditelji, odgojitelji i ravnateljstvo ustanove. „Djeca su budućnost našega grada i lijepo je vidjeti da nakon što smo prije dvije godine dobili priznanje za najbolji vrtić, sada možemo reći kako se isti taj vrtić okrunio titulom najljepšeg. Veliko hvala portalu Gradonačelnik.hr koji provodi ovakve analize prema kojima smo uvijek svrstani u sami državni vrh“, rekao je Penava.

Svoje zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić rekavši kako je u ovaj vrtić uložena sva ljubav, rad i znanje odgojitelja i roditelja koji su zajedno s djecom napravili jednu prekrasnu priču u našem gradu. „Vukovar zaista ima svoju budućnost, a to su sva ova djeca koja svakoga dana nasmijana dolaze u svoj vrtić“, zaključila je ravnateljica.

Plaketu za najljepši vrtić u kategoriji velikih gradova, ravnateljici Kulić uručio je direktor portala Gradonačelnik.hr Vjeran Stilinović koji je pojasnio kako portal već osam godina traži primjere izvrsnosti i dobre prakse koji se postižu na razini jedinica lokalnih samouprava, a predškolski odgoj je prepoznat kao jedan od važnijih društvenih segmenata. „Sa velikim zadovoljstvom smo pokrenuli izbor za najljepši vrtić u RH, a Vukovar je vrlo uvjerljivo pobijedio i osvojio nagradu za najljepši vrtić u svojoj kategoriji“, rekao je Stilinović.

Ovakva priznanja koja redovno pristižu u naš grad rezultat su dugogodišnjeg napora i ulaganja Grada Vukovara u obrazovanje te predškolski i školski standard, uz neizostavnu kvalitetnu suradnju s ravnateljima vrtića i škola.  S ciljem održavanja, ali i osiguranja visokih standarda Grad Vukovar će nastaviti kontinuirano ulagati i posvećivati pažnju upravo svojim najmlađim sugrađanima.