Gradonačelnik Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić danas su se susreli s igračima, trenerima i upravom HNK Vukovar 1991, a kako bi im uputili čestitke na ostvarenim uspjesima u 1. NL, ali i svim drugim postignućima.

Naime, nakon plasmana u 1. NL HNK Vukovar 1991 nastavio je nizati uspjehe te završio na visokom drugom mjestu lige, a uz to, osvojio je i kup Nogometnog središta Vukovar, ali i županijski kup Vukovarsko-srijemske te se time plasiro u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

HNK Vukovar 1991 svojim uspjesima i pobjedama vratio je nogometnu i navijačku euforiju u naš grad. Braneći boje Vukovara nogometna momčad HNK Vukovar 1991 ostvaruje izvrsne sportske uspjehe te svojim plasmanima daje dodatan doprinos vukovarskom sportu.

Grad Vukovar već dugi niz godina financijski podržava rad kluba, ali je prepoznavši djelovanje i kvalitetu kluba kao i važnost sportske infrastrukture u gradu istovremeno partner u svim budućim planovima i projektima koje klub ima.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom čestitao je klubu na ostvarenim rezultatima, ali i zahvalio na osjećaju ponosa koji su omogućili Vukovaru i njegovim građanima. "Od samog početka smo težili naći ozbiljne ljude koji će ući sa znanjem, kapitalom i energijom u ovaj klub i to smo sada uspjeli. Uz vrhunskog trenera i igrački kadar imamo potrebne sastojke za izuzetan sportski rezultat čemu svjedoče protekle dvije sezone. Drugo mjesto u 1. Supersport nogometnoj ligi govori puno, prvo mjesto nažalost materijalno i infrastrukturno nismo mogli pratiti, no kroz kontinuiran rad s upravom kluba koje imamo do sada i koje ćemo imati u budućnosti doći ćemo i do potrebnih kapaciteta, kako kroz kamp, tako i kroz novi stadion u našem gradu. Vukovar je počeo živjeti nogomet i nogometna atmosfera u gradu je odlična, svjedočimo velikom broju posjetitelja i to sve zajedno nas veseli te smo na to ponosni.", rekao je Penava te poželio klubu uspjeh u izazovima koji ih čekaju.

"Ovo je jedna od najuspješnijih sezona u povijesti kluba. Ostvarili smo drugo mjesto u 1. nogometnoj ligi, to je veliki rezultat jer smo među 12 najjačih klubova u Hrvatskoj, a uzimajući u obzir da smo prije dvije godine bili među 120 klubova u Hrvatskoj. Nadamo se kako ćemo u idućoj sezoni ostvariti još bolji rezultat, cilj nam je osvajanje prvog mjesta i plasman u 1. Hrvatsku nogometnu ligu, a to će ovisiti o puno faktora. Prvi je sportski, a drugi infrastrukturni. Od prvog dana imamo dobru suradnju s Gradom Vukovarom i imamo zajednički cilj, ne sumnjam kako ćemo zajedničkim snagama doći do njega.", između ostaloga je rekao sportski direktor Dražen Pernar koji je zahvalio Gradu Vukovaru i gradonačelniku na podršci koju pruža klubu.

Trener Miroslav Bojko istaknuo je kako je prvotni cilj bio imati stabilnu poziciju u ligi, no na kraju je rezultat bio puno bolji. "Imamo najbolju obranu, najbolji napad lige, najduži niz bez poraza, najduži niz pobjeda te u prošloj sezoni teško možemo naći zamjerku. Pripreme za novu sezonu su počele i želimo postići prvo mjesto, sigurno neće biti lako te se nadamo kako ćemo uspjeti."