Gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i tajnik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Dado Marković čestitali su juniornima Kluba odbojke na pijesku Vukovar koji su na Prvenstvu Hrvatske za juniore u Podstrani osvojili srebrnu medalju te su postali vice prvaci Hrvatske.

Ujedno su upućene čestitke cijelom klubu koji od svog osnutka u svibnju 2020. godine ostvaruje brojne uspjehe.

Gradonačelnik Ivan Penava u ovoj prilici istaknuo je kako je Vukovar uvijek bio grad odbojke, a želja je osnažiti bavljanje mladih odbojkom. "Zadovoljstvo mi je danas se susresti s mladim uspješnim sportašima, a upravo zajedno s njima, vođeni željom da se sve više mladih bavi ovim sportom radimo na projektu izgradnje profesionalnih igrališta za odbojku na pijesku u našem gradu, a u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva bara. Do kraja ove godine ćemo imati dva vrhunska igrališta te se nadamo da će tamo stasati nove odbojkašice i odbojkaši, ali i da će svi naši sugrađani imati još jedno mjesto za rekreativno bavljenje sportom. Vrijednost investicije je 82.685,27 € s PDV-om, a zahvaljujući Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara ćemo vrlo brzo u gradu imati još jedan novi sportski sadržaj.", pojasnio je Penava te mladim sportašima zaželio puno sreće u budućim natjecanjima.

Trener Toni Bačić pojasnio je kako klub broji 30-tak članova, a motiv za osnivanje bio je pokazati sugrađanima da se i tijekom ljeta, kada završi sezona dvoranskih sportova, kvalitetno može baviti sportom. "Željeli smo zaokružiti odbojkašku sezonu na cijelu godinu te se odbojkom, osim u dvorani, baviti i vani na pijesku. Sigurni smo kako će takav način dovesti do povećanja kvalitete igranja odbojke u našem gradu te da ćemo uspjeti privući veći broj djece i članova koji se žele baviti ovim sportom.", rekao je Bačić te zahvalio Gradu Vukovaru na podršci.