Jubilarni 20. Vukovarski veslački maraton okupio je 22 posade iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Preko 200 veslačica i veslača veslati će od Vukovara do Iloka s ciljem poticanja na bavljenje sportom, ali i u znak sjećanja na žrtvu hrvatskih branitelja i Vukovara.
 
Maraton je svečano otvorio te sreću u utrci poželio gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako je zadovoljstvo svjedočiti još jednom veslačkom vukovarskom maratonu. "Tradicija je ovo najstarijeg kluba u Vukovaru, koji je tijekom svoje povijesti bio tri puta razrušen i zapaljen te se uvijek dignuo. Danas okuplja veliki broj Vukovaraca svih generacija. I sam sam nekoliko puta bio sudionik maratona te je ovo zaista jedan jako lijep događaj u našem gradu.", rekao je Penava te istaknuo kako je lijepo vidjeti da i nove generacije zahvaljuju na žrtvi koju su branitelji podnijeli za Vukovar i Hrvatsku.
 
Bila je ovo prilika i za susret dva grada prijatelja - Makarske i Vukovara - jer na maratonu sudjeluje i makarska posada koju je došao podržati i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović sa suradnicima.