Danas je svečano otvoren 20. Memorijal vukovarskih branitelja – nogometni turnir U-14 koji se do nedjelje održava u Vukovaru i u Bogdanovcima, a u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Vukovara te braniteljskih udruga.

Već dva desetljeća ovaj se turnir organizira u spomen na vukovarske branitelje, a jedan je od najznačajnijih turnira u Hrvatskoj za uzrast do 14 godina. Na turniru će 12 momčadi iz Republike Hrvatske te četiri selekcije iz dijaspore odmjeriti snage na travnjaku, a sve s ciljem stvaranja novih prijateljstava i učenja o žrtvi Vukovara i važnosti Domovinskog rata.

Na svečanom otvorenju dodijeljene su skulpture Vukovarskog vodotornja za izuzetan doprinos i potporu u organizaciji turnira, a u ime Grada Vukovara skulpturu je primio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac koji je tom prigodom izrazio zahvalnost hrvatskim braniteljima koji su branili Lijepu našu i zbog kojih se turnir i održava.
"Dvadeset godina svoju hrabrost i odvažnost prenose najmlađima kroz sport, druženje i prijateljstvo.Hvale vrijedan turnir koji pokazuje Vukovar onakvim kakav danas je, ponosan i hrabar sa svojim ranama i ožiljcima, ali i grad koji ide naprijed i korača hrabro u budućnost", poručio je Sušac.

Otvorenju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.