U organizaciji Aerokluba „Borovo“ u sportskoj zračnoj luci Borovo, kraj spomen-obilježja, odana je počast poginulim članovima AK „Borovo“ u obrani Hrvatske i  Vukovaru tijekom velikosrpske agresije 1991. godine. Memorijalu su nazočili roditelji i djeca poginulih branitelja, članovi Aerokluba „Borovo“, uzvanici i građani, dok je ispred Grada Vukovara počast odao gradonačelnik Ivan Penava.

Gradonačelnik Penava istaknuo je važnost očuvanja sjećanja na sve hrabre zrakoplovce koji su živote dali za slobodnu Hrvatsku.
„Memorijal slavonskih zrakoplovaca održava se dugi niz godina te je od iznimne važnosti kako se nikada ne bi zaboravili hrabri članovi Aerokluba „Borovo“, njih 11, koji su svoje živote izgubili u obrani Vukovara i Hrvatske tijekom velikosrpske agresije 1991. godine. Zrakoplovstvo je u tim vremenima bilo vrlo zahtjevno, tada u Hrvatskoj dosta nerazvijeno, i samo uz hrabrost i žrtvu je bilo moguće ostvariti zadaće koje su oni ostvarivali. Uspijevali su to uz znanje, vještine i ljubav prema Domovini. Na tome im hvala. Neka im je vječna slava“, rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, tijekom Domovinskog rata svoje živote je izgubilo 11 članova AK „Borovo“, pilota, padobranaca i modelara, a memorijal se njima u spomen održava od 1998. godine. Također, članovi sjećanje čuvaju i, kako kažu, svojim aktivnim radom i djelovanjem u aeroklubu. U sklopu prigodnog programa upriličen je i skok padobranaca iz zrakoplova s hrvatskom i zastavom Grada Vukovara te su potom položeni vijenci i upaljene svijeće. Nakon programa odvilo se natjecanje u preciznom slijetanju.