Grad Vukovar je obilježio 32. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnicu dovršetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Vijenac je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položila delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Sabom.

"Današnji dan trebamo obilježiti s ponosom. Danas su s nama svijeće upalili i brojni branitelji grada Vukovara koji su na taj dobili dodatnu porciju zlostavljanja u logorima diljem Srbije i za njih taj datum ima zasigurno posebnu težinu. 32 godine nakon, u svojoj smo državi i imamo ostvaren stoljetni san. Važno je ipak istaknuti da bi trebali živjeti u državi gdje nas ima puno više, bez odljeva ljudi. U državi gdje bismo se trebali oslanjati na vlastitu snagu, zadržavanje ljudi u ruralnim prostorima, jačanja svih kapaciteta i na svemu tome trebamo predano raditi.", zaključio je gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako smatra da je i proces mirne reintegracije ispunio svoju svrhu.

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova, Mijo Tikvić.