Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Sabom odalo je počast, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svima onima koji su svoje živote utkali u oltar Domovine i  omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Gradonačelnik Penava svim Hrvaticama i Hrvatima, ali i svim građanima koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom, čestitao je Dan državnosti Republike Hrvatske.
Današnji dan ostvarenje je višestoljetnog sna i zalaganja cjelokupnog hrvatskog naroda. U Domovinskom ratu na čelu toga procesa bili su prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji kojima ćemo vječno zahvaljivati. Slavimo ovaj dan jer imamo slobodnu, neovisnu i demokratsku Republiku Hrvatsku“ rekao je gradonačelnik dodajući kako je počast odana na Memorijalnom groblju, mjestu koje je simbol procesa ostvarenja sna o slobodnoj Hrvatskoj.

Nakon odavanja počasti u crkvi sv. Filipa i Jakova služi se sveta misa za Domovinu, a nakon čega će biti upriličena tijelovska procesija do kapelice sv. Roka.