Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''DUNAV'' Vukovar je tradicionalno uoči Dana grada Vukovara održao Svečani godišnji koncert pod nazivom „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“, ove godine i u povodu 30 godina od obnove rada društva “Dunav“ u progonstvu.

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma, publika je sa velikim zanimanjem i oduševljenjem pratila program koji su izvodili „Dunavaši“ na velikoj pozornici Hrvatskog doma, od onih najmlađih u dječjoj mlađoj i starijoj folklornoj sekciji, preko Tamburaškog orkestra, do članova Folklornog ansambla i folklornog zbora društva „Dunav“ Vukovar.

Preko 130 izvođača je prikazalo bogatstvo narodnih nošnji, plesa i pjesme Slavonije, Moslavine, Zagorja , Prigorja i dr., a gosti, članovi KUU “KRISTAL-SLADORANA“ iz Županje su prezentirali plesove Zapadne Slavonije. Gost iznenađenja na koncertu je bio i naš poznati pjevač Stjepan Jeršek Štef koji je na koncertu uz Vukovarski tamburaški orkestar otpjevao dvije svoje pjesme.

Koncertu su prisustvovali brojni prijatelji, bivši voditelji i članovi, roditelji i poštovatelji društva Dunav, te predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.