Dana 7.lipnja otvorena je izložba "Borovski spomenar u fotografiji". U punoj dvorani Paviljona II. Gradskog muzeja Vukovar svečanosti su nazočili saborski zastupnik Nikola Mažar, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, ratna ravnateljica GMV i gradonačelnica grada Vukovara Zdenka Buljan, dugogodišnja ravnateljica GMV i sadašnja savjetnica gradonačelnika grada Vukovara za kulturu Ružica Marić, izaslanica direktorice Borova Marijana Grubišić, ravnateljica Srednje strukovne škole Marko Babić Suzana Bingulac Beretin, te brojni prijatelji, kolege i dragi gosti.

Nazočne je pozdravila ravnateljica GMV Ana Filipović koja je naglasila važnost realizacije ovakvih izložbi i očuvanja kulturne i industrijske baštine našega grada. G.Hubalek predstavio je katalog u ime svih autora tekstova, te naglasio da se ovakvi projekti trebaju nastaviti u budućnosti. Nazočnima se obratio i autor izložbe Dinko Kukuljica koji se zahvalio svima koji su sudjelovali na realizaciji izložbe; autorima tekstova I.Hubalek, I.Žabić, I.Beleš, kolegicama I.Nadovski, M.Jemrić, i G.Kušić na lekturi tekstova, teh.osoblju pri postavljanju izložbe S.Rajković i M.Rajtarević, te A.Brkić na svoj pomoći oko organizacije.

Prisutne je pozdravio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković koji je izložbu i otvorio.
Izložba je realizirana sredstvima grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i na tome im od srca zahvaljujemo. Također zahvaljujemo sponzoru Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić koja nam je za ovu prigodu pronašla originalan recept iz Borovskog Mliječnog restorana te nam priredila hrenovke u tijestu s čvarcima.
Izložba je svakodnevno otvorena u vremenu od 10 do 18h.


Foto: Miroslav Šlafhauzer


                                                                                            Vaš GMV