U zanimljivom folklornom i glazbenom programu, sudjelovalo je oko 200-njak izvođača različitih folklornih skupina: KUD „DUČEC“ Mraclin (Zagrebačka županija) ; KUD"Ivan Kapistran Adamović" Čepin (Osječko-baranjska županija) ; KPD ˝Sveta Klara˝ (Grad Zagreb); Ženski vokalni ansambl ˝Nene˝ Bošnjaci (Vukovarsko-srijemska županija) HKUD “TIHALJINA“ Tihaljina iz Hercegovine (BiH) i domaćini HKGD „DUNAV“ Vukovar.

Sudionici manifestacije predstavili su se bogatstvom narodnih nošnji, pjesmom i plesom svog zavičaja i raznih krajeva RH, te su posjetitelji imali priliku vidjeti pjesme i plesove  Slavonije, Turopolja, Korduna, Hercegovine, poskočicu Linđo i druge zanimljive glazbene sadržaje.


Program manifestacije započeo je svečanim mimohodom folklornih skupina u 18:00 sati ispred Hrvatskog doma Vukovar do Trga RH u Vukovaru, na kojem se zaplesalo i veliko Šokačko kolo u koje su se uhvatili svi gosti-sudionici ove tradicijske manifestacije. Glavni folklorni program je izveden na velikoj pozornici koja je i ove godine bila postavljena na samoj obali Dunava, gdje se okupio veliki broj posjetitelja, i poklonika hrvatske tradicijske kulture.

Program je i ove godine realiziran potporom Ministarstva kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.