Članovi HKGD „DUNAV“ Vukovar su protekli vikend, boravili u Istri, a u subotu 03.kolovoza 2024.g. su izveli zanimljiv tradicijski program u Pazinu i Raklju. Oko 35 članova društva „Dunav“ predstavilo se bogatstvom narodnih nošnji, pjesmom i plesom Slavonije i Srijema, te tamburaškom glazbom.

Domaćini Vukovarcima u Pazinu su bili članovi Folklornog društva Pazin, koji su sa „Dunavašima“ održali prigodni folklorni program u centru Pazina.

Istoga dana u večernjim satima Vukovarci su imali i nastup u Raklju, nedaleko Pule, na 30.folklornoj manifestaciji „Rakalj u srcu“, a domaćini su im bili članovi KUDa „Mate Balota“ iz Raklja, koji su prošle godine sudjelovali na 15.susretima folklornih društava „Dunav svome gradu“ u Vukovaru u povodu međunarodnog Dana Dunava.

Započeta suradnja koja je nastavljena u Raklju i Pazinu uzvratnim posjetom Vukovaraca, nastavlja se i na jesen kada će članove Folklornog društva Pazin i KUDa“Savičenta“ iz mjesta Svetvinčenat iz Istre, ugostiti Vukovarci za vrijeme njihovog sudjelovanja na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.