Cilj seminara, pored uspostave novih partnerstva i razrade projektnih ideja, je bila i razmjena metoda i alata u radu s mladima, kao i analiza područja rada s mladima u državama iz kojih sudionici dolaze.

U okviru rezultata provedene aktivnosti kreiran je priručnik u kojem su predstavljene organizacije koje su sudjelovale na seminaru te metode i alati kojima se iste služe svakodnevno u svom radu.

Nadamo se da će organizacije koje se bave radom s mladima u ovom priručniku pronaći korisne informacije, alate i metode koje mogu koristiti u radu te da će im on poslužiti kao baza partnera za buduće projekte posebice u sklopu ERASMUS programa ali i drugih. Za vise informacija o priručniku kontaktirajte nas slobodno a Vama prepuštamo da istražite nove partnere, metode i alate kroz naš priručnik i dodatno putem interneta.

Na seminaru je sudjelovalo 22 predstavnika organizacija iz Sjeverne Makedonije (Porakanova), Srbije (Prijatelji djece Srbije), Danske (Danish youth team), Švedske (Hallbar Utveckling Skane), Grčke (Youth empowerment centre), Španjolske (Lug open factory), Mađarske (Youth bridges Budapest), Turske (Abdullah Gul University), Njemačke (Let’s sustain), Bugarske (G.O.D) i Hrvatske (PRONI Centar).

Seminar za uspostavu kontakta “PartnerShip” organizirao je PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru Erasmus+ akreditacije u području mladih.

Link na kojem možete pogledati priručnik je: http://www.icm-vukovar.info/wp-content/uploads/2024/08/Booklet-PartnerShip-PRONI-Centre-for-social-education.pdf