{Kroz provedbu projekta Moja inkluzivna zajednica, financiran sredstvima Vukovarsko-srijemske županije, PRONI Centar za socijalno podučavanje organizirao je još jednu volontersku akciju na području grada Vukovara.

Ovoga puta, riječ o inkluzivnoj volonterskoj akciji u kojoj su sudjelovali učenici s poteškoćama u razvoju OŠ Josipa Matoš te članovi školskog volonterskog kluba OŠ Nikole Andrića, čime se potaka daljnji razvoj inkluzivnog, ali i školskog volontiranja.

Akcija, koja je održana u srijedu 23.10.2024., imala je za cilj zajedničkim snagama uljepšati dvorište OŠ Nikole Andrića sadnjom lovor-višnji, a kroz druženje učenika obje škole, potaknuti daljnji integritet djece i mladih s poteškoćama u razvoju u društveni život lokalne zajednice te na taj način nastaviti unaprjeđivati njihov položaj u društvu.

Pored učenika navedenih škola, u volonterskoj akciji i pružanju podrške učenicima s poteškoćama u razvoju, sudjelovali su i međunarodni volonteri i studenti koji borave u Vukovaru putem programa Europskih snaga solidarnosti i Erasmus+, čime je ovaj događaj dobio i međunarodnu dimenziju.