Protekle 54. vinkovačke jeseni su održane od 13.do 22. rujna 2019.god, a ovogodišnja tema bila je pod nazivom: "Tri nam drage riječi", a riječi predstavljaju Slavoniju, Srijem i Baranju.

Hrvatskom kulturno-glazbenom društvu ''DUNAV'' Vukovar, pripala je velika čast sudjelovati na svečanom otvorenju ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, naći se u društvu poznatih izvođača i glumaca te se predstaviti hrvatskoj javnosti u direktnom prijenosu HRT-a, na svečanom otvaranju Vinkovačkih jeseni u petak, 20.rujna 2019.g., pred brojnom publikom i visokim državnim uzvanicima.

Folklorni ansambl društva „Dunav“ za ovaj program se pripremao još prije ljetnog odmora, a brojni članovi Tamburaškog orkestra i folklora predstavili su bogatstvo srijemske nošnje, plesa i pjesme.
Nastup vukovarskog društva na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima bio je vrlo zapažen i na Dječjim vink.jesenima, odnosno na svečanom mimohodu folklornih društava u nedjelju 22. rujna u kojem je sudjelovalo preko 60-tak folklornih skupina iz cijele Republike Hrvatske i hrvatske dijaspore, a na zadovoljstvo brojnih poklonika tradicijske kulture.

Dječja folklorna skupina društva “Dunav“ je ugostila članove KUDa “Lovro Ježek“ iz Marije Bistrice, a Folklorni ansambl je bio domaćin HKC “Bunjevačko kolo“ iz Subotice, društvima s kojima će HKGD “Dunav“ nastaviti suradnju.