Podizanjem festivalske zastave i tradicionalnim riječima „53. Međunarodni dječji festival u Šibeniku je otvoren", Šibenik je i ove godine prepustio svoje pozornice, trgove i ulice djeci svijeta.

Festival je otvoren u subotu, 22. lipnja predstavom „Sedmi kontinent" u režiji Leona Lučeva i Petre Radin koja je oduševila i male i velike gledatelje na Ljetnoj pozornici. Uz profesionalne glumce, predstavu su velikim dijelom iznijela upravo šibenska djeca koja su u sinergiji pjesme, plesa i scenskog pokreta ukazala na sve ono lijepo što čini dječji svijet, ali i upozorila na probleme otuđivanja i nerazumijevanja u modernim obiteljima.

Kao izaslanik predsjednika Republike prof.dr.sc. Ive Josipovića, generalnog pokrovitelja Festivala, otvorenju je prisustvovao pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. Šibenik je ugostio i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predstavnike gradova prijatelja, gradonačelnika Vukovara Željka Sabu i zamjenika gradonačelnika Trogira Radovana Sladu Šilovića.

Izvor fotografija: www.sibenik.hr

{gallery}2013/06/24/02{/gallery}