{gallery}2015/05/11/02{/gallery}Deseti jubilarni festival duhovne glazbe „Bonofest 2015." održan je 9. svibnja u Pastoralnom centru sv. Bone i crkvi sv. Filipa i Jakova pod geslom „ Bogu na slavu". Na početku održavanja „Bonofesta" obratili su se gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uz kojeg se među brojnim sudionicima i nazočnima nalazila i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Festival je započeo radionicama pripremljenim za same sudionike festivala, u kojima su mladi mogli učiti o pisanju teksta, glazbe i aranžmana kao i o samoj interpretaciji pjesama. Radionice su vodili glazbeni profesionalci: sestre Ivana i Marija Husar, Goran Kovačić, Saša Miočić i Josipa Dević.
U prvom dijelu Bonofesta koji je održan u Pastoralnom centru, predstavili su se noviji izvođači a ovoga puta bila su dva pobjednika: Sonja Bišćan te Vis sv.Rok iz Virovitice. Drugi dio održan održan je u Crkvi sv. Filipa i Jakova gdje su nastupila brojna sjajna glazbena imena koja su predstavila 18 novih duhovnih skladbi.
Ovogodišnji festival organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko- srijemske županije, gradova Zagreba i Vukovara.
U sklopu festivala na središnjem gradskom trgu, 10. svibnja održan je Bonofestov koncert na kojem su otpjevane uspješnice Bonofesta, a među poznatijim izvođačima su bile sestre Ivana i Marija Husar, Alan Hržica, VIS Damjan iz Vukovara, grupa Emanuel i mnogi drugi. Ovim nesvakidašnjim događajem Vukovarci su bili oduševljeni te pokazali kako Vukovar diše uz svoj omiljeni festival i kako duhovne pjesme u današnje moderno vrijeme itekako imaju mjesto, kako na glazbenoj sceni, tako i u našim svakodnevnim životima.