Ovogodišnja konferencija okupila je 1083 sudionika što je čini najposjećenijim stručnim skupom u obrazovanju i svjedoči njezinu važnost i vrijednost. Tijekom tri dana održane su brojne radionice na kojima su prikazani stručni radovi, ogledni sati, interaktivna izlaganja i stručna predavanja te su prikazani primjeri dobre prakse i definirani su smjerovi razvoja primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske.
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića prva je škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji uključena u CARNetov projekt e-Škole (od 2015. godine), a svoja iskustva u korištenju IKT-a u nastavi na CUC-u predstavlja već tri godine za redom. Na ovogodišnjoj konferenciji svoje ogledne sate predstavili su: profesorice Draženka Kovačević i Ivana Mažar Marušić s temom „SLATKO? DA, ALI KRATKO" – integracija biologije i matematike, profesor Darko Tufekčić s temom VIDEOKONFERENCIJA U NASTAVI – „SAT POVIJESTI IZ VUKOVARA", te profesorica Katarina Vukanović koja je predstavila sat povijesti u 5. razredu „3D i virtualni Rim"- prikaz korištenja virtualnih naočala u nastavi povijesti. Osim profesora predavača na CUC-u su sudjelovali profesor Novica Gajić, diplomirana učiteljica Kristina Žuvić i ravnateljica škole Lidija Miletić.
Po svemu viđenom na konferenciji u Dubrovniku, možemo zaključiti kako naša škola raspolaže vrlo kvalitetnom opremom te je nastava uz izniman trud i zalaganje učitelja u primjeni IKT-a u skladu i na razini suvremenih kretanja i standarda obrazovnog sustava Republike Hrvatske. Dobar i predan rad u primjeni IKT-a u nastavi prepoznat je i od strane CARNeta te je profesorica Ivana Mažar Marušić, učiteljica matematike u našoj školi ove godine izabrana za članica međunarodnog Programskog odbora 19. CUC-a, što smatramo iznimno velikim priznanjem.
Kako svojim učenicima želimo osigurati znanja koja će im omogućiti, ne samo usvajanje činjenica i generalizacija, nego prije svega razvoj kreativnosti i kritičkog razmišljanja i dalje ćemo u svom radu veliku pozornost usmjeravati na praćenje inovativnosti u nastavi te i sami svojim idejama ostati „povezani znanjem".
U sklopu studijskog posjeta u organizaciji CARNeta i Algebre, 24.11.2017. Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića posjetit će 30 nastavnika iz raznih krajeva diljem Hrvatske kako bi pogledali prezentacije primjera dobre prakse i prisustvovati nastavnim satima te međusobno razmijenili iskustva i informacije o upotrebi informacijsko komunikacijske tehnologije u nastavi. Veselimo se novim iskustvima.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića
Lidija Miletić, prof.