Da zima toplo srce ima pokazali su vukovarski gimnazijalci organizacijom, već tradicionalnog, petog po redu, humanitarnog malonogometnog turnira.
Vrijeme blagdana posebno nas veseli i samo vrijeme održavanja humanitarnog turnira nije slučajno odabrano. Vrijeme je to obilježeno darivanjem, mirom među ljudima, izražavanjem ljubavi, prijateljstva i zahvalnosti. Stoga se turnir upravo i održava sa svrhom doniranja prikupljenih sredstava kotizacije i ulaznica za najpotrebitije jer darivanje se ne oglada u skupocjenim darovima, već u buđenju pozitivnih osjećaja, dobrote, poniznosti i humanosti. Humanost kao ogledalo naše duše, zasigurno je put ka boljitku cjelokupnog čovječanstva. Malonogometni turnir možda jeste mali korak na tome putu ali sva velika putovanja, sačinjena su od malih koraka i malih etapa.
Naši učenici s generacije na generaciju prenose humanitarnu poruku „DOBRO JE ČINITI DOBRO" i vođeni njome pokazuju izrazito visok osjećaj i veliko srce za sve kojima je pomoć potrebna. Ove godine vukovarski gimnazijalci darivali su građanima grada Vukovara zabavno subotnje i nedjeljno prijepodne provedeno u dvorani osnovne škole Dragutina Tadijanovića, koja pod vodstvom ravnateljice Lidije Miletić svesrdno ustupa ove prostore već dugi niz godina, gdje su na sportski i zabavan način razveselili mnogobrojne posjetitelje. Za izvrsnu i besprijekornu organizaciju ove su se godine pobrinuli učenici i učenice 4.a razreda opće gimnazije u sastavu: Lana Bešenski, Iva Škarica, Stella Sablić, Leona Sabljić, Dino Keškić, Marko Manojlović i Luka Farkaš.
Uložena energija, trud, sportski duh, pažnja i topao osmjeh učinili su ovaj turnir jedinstvenim iako je ideja tradicionalna i sveopća.
Ove godine, sudjelovalo je čak 27 ekipa od kojih su 7 ekipa činile djevojke. Odigrano je 32 utakmice u dva dana, a titulu pobjednika u ženskoj konkurenciji odnijele su: 1. mjesto - WILD CAST u sastavu Lucija Oršolić, Matea Batarelo, Petra Groznica, Laura Lausavec, Sara Đokić, Barbara Topolovec, Višnja Purkić i Katarina Bataković, 2. mjesto – GICE 4.a u sastavu: Lana Bešenski, Iva Škarica, Stella Sablić, Nikolina Šibalić, Dora Ivković, Rebeka Brajković i Anamarija Magoč, 3. mjesto – WINX u sastavu: Martina Anđić, Martina Galić, Iva Bilušković, Lucija Tica, Brigita Solaković, Ana Brala i Lucija Filipović, dok su u muškoj konkurenciji slavili i osvojili 1. mjesto – RIO AVE u sastavu: Strahinja Božić, Vukašin Očić, Nemanja Živanović, Slobodan Popadić, Stipe Dogan, Petar Carević, Rene Šarić i Dominik Dogan, 2. mjesto – DEPORTIVO u sastavu: Uroš Cvijanović, Ilija Đilas, Aleksandar Ulemek, Duško Cvetojević, Stefan Rusmirović, Lazar Ilinčić, Dušan Bokan i Nemanja Ćora, 3. mjesto – HAVANA u sastavu: Luka Farkaš, Benedikt Bilić, Dino Keškić, Damjan Vojnić, Nikola Slišković, Petar Pedić i Matija Josić, iako sudjelovanje u ovom turniru već je samo po sebi bila pobjeda u buđenju pozitivnih emocija i humanosti. Svoj doprinos humanitarnoj akciji kao i svake godine dala je ekipa profesora i tehničkog osoblja iz tri škole u sastavu: Davor Šijanović, Darijo Sebeledi, Borislav Edelinski, Jure Marić, Zvonimir Vlajčić, Zdravko Jakovac i najmlađi član ekipe Benjamin Jakovac. Humanitarni malonogometni turnir ujedno je i prilika da svi zajedno shvatimo kako pomaganjem drugima postajemo bolji ljudi i kako to nije obaveza već dar svakog čovjeka u svakoj prilici.
Dobra zabava i ugodno druženje ove godine organizirana je u svrhu prikupljanja novčanih sredstava koja će tijekom slijedećeg tjedna biti uručena dječjem odjelu vukovarske bolnice za opremanje prostorije za boravak roditelja u bolnici, kako bi roditelj ili netko od djetetu dragih članova obitelji mogao boraviti u bolnici uz dijete tijekom njegove hospitalizacije jer psihološka, emotivna i socijalna potpora bliske osobe, kod djeteta ublažava strah i anksioznost zbog odvajanja. Boravak roditelja ili drage osobe uz dijete te suradnja s liječnicima i medicinskim osobljem, stvara međusobni odnos povjerenja između djeteta, liječnika/medicinskog osoblja i roditelja i pruža osjećaj sigurnosti što pridonosi djetetovu bržem ozdravljenju, a njegov boravak u bolnici čini lakšim i ljepšim.
Poruka koju vukovarski gimnazijalci šalju nakon svakog održanog humanitarnog turnira je: pomozimo svima onima kojima je pomoć potrebna, olakšajmo i uljepšajmo teške trenutke svima kojima je breme života otežalo ramena i zajedno iskusimo čarobne moći nesebičnog davanja, beskompromisne ljubavi i suosjećanja tijekom blagdana jer DOBRO JE ČINITI DOBRO. I stoga, kad god možete, kada ste god u mogućnosti darujte, poklanjajte, jer time činite dvostruku radost, kako sebi tako i drugome....neka su vam svima dani u prosincu i svi drugi dani ispunjeni radošću darivanja!
„Nije stvar u tome koliko darujemo, već koliko ljubavi posvećujemo darivanju", Majka Tereza