U Zagrebu je održana Nacionalna konferencija eTwinninga 2023. „Inovativno poučavanje s eTwinningom na Europskoj platformi za školsko obrazovanje“, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Stotinjak eTwinnera iz cijele Hrvatske doznalo je više o implementaciji inovacija i novih tehnologija u obrazovanju te o tome kako eTwinneri u svoj rad ugrađuju brojne druge inicijative, poput inicijative ITE (Initial Teacher Education) – inicijalnog obrazovanja odgojno-obrazovnih djelatnika te mreža i inicijativa Euroguidance i Eurydice. Dodijeljene su nacionalne eTwinningove nagrada COMET koje se svake godine dodjeljuje najkvalitetnijim eTwinningovim projektima koji su se prijavili za ovu nagradu, s naglaskom na inovacije i kvalitetu suradnje s ustanovama u inozemstvu.

Kristina Zorić-Beslema, Dječji vrtić Vukovar 1, dobitnica je nagrade COMET u kategoriji predškolskog odgoja i obrazovanja za projekt „Our Heritage for Sustainable Future“. Andrijana Simčić, OŠ dr. Branimira Markovića, Ravna Gora, dobitnica je nagrade COMET u kategoriji nižih razreda osnovne škole za projekt „Green Kids in Green Schools“. Marica Brzica, Osnovna škola Visoka, dobitnica je nagrade COMET u kategoriji  viših razreda osnovne škole za projekt „Matematika kroz strip i karikaturu mart 2023“, a Helena Roštaš, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, u kategoriji strukovnih i umjetničkih škola za projekt „Fairytales of Jankovac“. Mihaela Kelava, Gimnazija Bjelovar, nagrađena je u kategoriji gimnazija za projekt „Youth 4 All“. Na samoj konferenciji sudionici su imali mogućnost više saznati o utjecaju umjetne inteligencije na sustav odgoja i obrazovanja, prednosti i mane. Također, u radioničkom dijelu konferencije sudionici su sudjelovali na radionicama koje su održali ambasadori eTwinninga. Marko Brajković i Alen Ptičar održali su radionicu „U zdravom tijelu zdrav eTwinningov duh“, a „Europska godina vještina i mogućnosti eTwinninga“ naziv je radionice koju su održale Ana Marketin Sedlar i Daniela Usmiani. Petar Nikolić i Suzana Delić održali su interaktivno predavanje „STE(A)M i zeleno građanstvo u Twinningu: sigurno i uključivo do eTwinningove škole“, a „Inovativno poučavanje uz sigurno korištenje digitalnih alata: od vrtića do osnovnoškolskog obrazovanja“ naziv je radionice koju su održale Andreja Sedlar i Adrijana Leko.

Još jednom iskrene čestitke našoj dobitnici i našem vrtiću koji i na ovaj način predstavlja tradiciju, kulturu i identitet naše djece i našeg grada cijeloj Europi kroz eTwinning i Erasmus zajednicu. (Izvor: web Ampeu)