{gallery}2016/03/24/01{/gallery} Ekonomska škola Vukovar uključuje se u akciju prikupljanja sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja pokretanjem projekta „Kamenčić za Vodotoranj".

Riječ je o projektu kojim se nastoji doprinijeti razvoju lokalne zajednice kroz obnovu kulturno-povijesnog spomenika u smislu razvoja turizma te kod učenika razviti svijest o pripadnosti regiji, kulturi i narodu.

Posebni ciljevi projekta su provesti aktivnosti prikupljanja sredstava, poticati kod učenika razvoj poduzetničkog promišljanja, poboljšati međusobnu suradnju učenika, razvijati osjećaje pripadnosti, probuditi svijest o kreiranju vlastite budućnosti, njegovati ljubav prema kulturno-povijesnoj baštini, kroz sport stjecati samopouzdanje, zajedničko stvaranje, ustrajnost, učiti kontrolirati emocije, razvijati osjećaje prijateljstva i učiti se voditi i vođenju.

Ekonomska škola Vukovar u svom vizualnom identitetu ima logo sa znakom Vodotornja te je to dobra prilika za aktivno sudjelovanje u promociji projekta „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva".

Kao izravne rezultate očekuje se održavanje sportskog (malonogometnog i košarkaškog) turnira sa svrhom prikupljanja financijskih sredstava kojim bi se sudjelovalo u obnovi ovog kulturno-povijesnog spomenika. Financijska sredstva će se također prikupljati i u svakom pojedinom razredu, dobrovoljnim donacijama nastavnika, u holu škole biti će postavljene kutije u koje će se moći ubacivati donacije te od uplata ekipa i prodajom ulaznica za organizirane turnire.

Prikupljena sredstva će se uplatiti na žiro-račun projekta, a simbolični ček će ravnatelj Ekonomske škole Vukovar Ivan Szabo uručiti gradonačelniku Ivanu Penavi na Dan škole.

U projekt „Kamenčić za Vodotoranj" mogu se uključiti svi članovi lokalne zajednice, ponajprije učenici, njihovi roditelji i nastavnici.