Dana 01. lipnja u Slavonskom Brodu je obilježen međunarodni Dan rijeke Save.

Tom prigodom Udruga splavara Čika Mata Marković i Ekološko ronilački i istraživački klub ERIK Sava organizirali su ekološku akciju čišćenja rijeke Save duž Splavarske ulice. Na njihov poziv odazvali su se i članovi Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“ i Vinkovci te na takav način dali svoj doprinos u čišćenju rijeke Save.

Tijekom čišćenja uočili smo znatno manje količine otpada, a veću prisutnost raznolikog životinjskog svijeta kao što su riječni rakovi i različite vrste riba, što su nam potvrdili i domaćini, a iz čega možemo uvidjeti da se sav trud koji se ulaže u sustavno čišćenje, ali i dizanje stupnja svijesti kod građana u očuvanju prirodnih bogatstava ipak isplati i rađa plodom!

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ je tijekom ove godine sudjelovao na eko akcijama čišćenja podmorja u Trogiru i Dubrovniku čime nastavljamo svoju dugogodišnju praksu ne samo u čišćenju nego i u podizanju i buđenju svijesti građana o važnosti održavanja čistoće naših rijeka i mora.

Radujemo se tome što je naša želja i volja za održavanjem prirodnih ljepota i trud koji ulažemo prepoznat te se vrlo rado odazivamo pozivima širom Lijepe naše, ali i van granica.