Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učenika i mentora osnovnih škola, učenika srednjih škola i studenata Grada Vukovara („Službeni vjesnik“ Grada Vukovara broj 10/24) te Odluke o dodjeli nagrada učenicima i mentorima osnovnih škola za ostvarene rezultate na državnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj godini 2023./2024. (KLASA: 602-01/24-01/22, URBROJ: 2196-1-02-24-2 od 27. rujna 2024. godine), Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara objavljuje

JAVNI POZIV
za dodjelu nagrada učenicima i mentorima osnovnih škola za ostvarene rezultate na državnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj godini 2023./2024.

I.
Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uvjeti i kriteriji za dodjelu nagrada, postupak predlaganja te rok za dostavu prijedloga za dodjelu nagrada.

II.
U 2024. godini, Grad Vukovar će nagraditi učenike osnovnih škola na području grada Vukovara i njihove mentore za ostvarene rezultate na državnim natjecanjima, susretima i smotrama iz programa Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog školskog sportskog saveza za školsku godinu 2023./2024.

II.
Nagrade učenicima i mentorima osnovnih škola dodjeljuju se za pojedinačni ili skupni rezultat za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, susretima i smotrama koja su se održavala u školskoj godini 2023./2024.

III.
Prijedlog za dodjelu nagrade učeniku i mentoru osnovne škole (pojedinačni rezultat) te Školi za ostvareni rezultat grupe učenika i mentora osnovne škole (skupni rezultat) podnosi Škola te isti mora biti pisano obrazložen i dokumentiran, a prijavnica mora sadržavati:
- naziv i sjedište predlagatelja, OIB, IBAN žiro-računa
- ime i prezime učenika, adresa prebivališta, razred, OIB, IBAN žiro-računa
- ime i prezime mentora, adresa prebivališta, OIB, IBAN žiro-računa
- razinu i naziv državnog natjecanja
- podatak o ostvarenom rezultatu na državnom natjecanju (preslika diplome-priznanja)
- pisano obrazloženje prijedloga Škole.

IV.
Prijavnica za dodjelu nagrade učenicima i mentorima osnovne škole mora biti potpuna, a ukoliko prijavnica nije potpuna i ne sadrži dovoljno podataka da bi se o njoj moglo odlučivati, Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje (u daljnjem tekstu: Odjel) može zatražiti dopunu prijavnice s naznakom roka za dopunu podataka.

V.
Odluku o broju i visini nagrade učenicima i mentorima za ostvareni rezultat na državnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj godini 2023./2024., na prijedlog Odjela, utvrđuje gradonačelnik odlukom, sukladno članku 13. Pravilnika o nagrađivanju učenika i mentora osnovnih škola, učenika srednjih škola i studenata Grada Vukovara.
VI.
Prijavnica s obveznom dokumentacijom iz točke III. ovog Javnog poziva podnosi se na adresu: Grad Vukovar, Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje, Dr. Franje Tuđmana 1, 32 000 Vukovar, s naznakom “Nagrade učenicima i mentorima osnovnih škola“.

Prijave se podnose poštom ili neposrednom predajom u pisarnici Grada Vukovara.

Rok za podnošenje prijava je osam (8) dana od dana objave ovog Javnog poziva.

VII.
Za sve dodatne upite vezane uz provedbu ovog Javnog poziva, kontakt osoba je: Kristina Božić Živanović, viša stručna suradnica za obrazovanje, telefon: 032/456-545, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

VIII.
Ovaj Javni poziv objavljuje se na službenoj internetskoj stranici Grada Vukovara te će se dostaviti svim osnovnim školama kojima je osnivač Grad Vukovar.

REPUBLIKA HRVATSKA
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
GRAD VUKOVAR
UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE,
SPORT I BRANITELJE

KLASA: 602-01/24-01/22
URBROJ: 2196-1-3-24-3
Vukovar, 30. rujna 2024.

PROČELNIK:
dr.sc. Darko Dimić

DOKUMENTI:

  1. ODLUKA
  2. PRIJAVNICA