Peta ujedno i posljednja aktivnost projekta Gimnastika za mlade – GYM4U održat će se u Sportskoj dvorani “Borovo naselje” 12.12.2022. u Vukovaru, Hrvatska. Peta aktivnost projekta GYM4U sastoji se od: šestog sastanka Projektnog tima, petog sastanka Upravnog odbora i Završne konferencije projekta.

Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP).

Projekt Gimnastika za mlade ukupne vrijednosti 59.000 EUR u potpunosti financiran sredstvima ERASMUS + Sport 2020 koji se provodi tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine. Projektno partnerstvo GYM4U čine visokokvalificirana 3 gimnastička kluba iz Vukovara - Gimnastički klub Vukovar, Novog Sada - Sokolsko društvo Vojvodina i Skopja - Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov, powerlifting kluba - Powerlifting klub Adamas i javne ustanove u menadžmentu sportskim objektima - Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar". Partnerstvo se sastoji od 3 partnerske organizacije iz 1 zemlje EU (Hrvatska) i 2 organizacije iz zemalja izvan EU programa (Srbije i sjeverne Makedonije) koje imaju iskustva i znanje za suočavanje s izazovima projekta.

Tijekom ovog susreta, kao i na završnoj konferenciji će se prezentirati aktivnosti koje su partneri provodili a koje su vezane uz zaštitu gimnastičara od zdravstvenih i sigurnosnih opasnosti tijekom treninga ili natjecanja poboljšanjem njihovih prehrambenih navika, zaštite od ozljeda, tehnika treninga i stvaranjem boljih uvjeta za treninge i natjecanja za mlade gimnastičare na temelju PGW modela obuke