U Slavonskom Brodu 22.travnja  2023.održano je 2. kolo Kvalifikacija za KUP i PH u ženskoj sportskoj gimnastici Slobodnom i Obaveznom programu regija Istok.
Bilo je to najveće natjecanje u posljednje tri godine, na kojem je natjecalo više od 150 natjecateljica. Vukovarske gimnastičarke dostojno su predstavile svoj klub i grad Vukovar.

Na ovom natjecanju djevojke sa Dunava osvojile su ekipna prva mjesta u svim kategorijama Obaveznog programa, u kojima su imale predstavnike i okitile se zlatnim medaljama.

Pojedinačni plasman: Kadetkinje 1.Hana Antunić, 2. Ana Vuk, 3. Franka Markešić i 5. Lea Služek
Mlađe juniorke. 12. Maja Marković, 3. Petra Kolarić, 4. Helena Badanjak, 7. Angelina Cvetković,
Juniorke: 1. Nika Budim, 4. Tanja Turukalo, 6. Vita panza i 9. Ana Kuzmanović
Mlađe seniorke: 1. Nikolina Velikić, 2. Aurora Ristović, 3. Miljana Poznanović, 4. Valentina Mrkonja i 6. Ela Vojtkiv

Treneri i uprava GK Vukovar ponosni su na ostvarene rezultate, ali svjesni velikog posla, koji je pred svima ukoliko žele plasman na Završnicu KUPA i Prvenstvo Hrvatske. Usvojene elemente potrebno je još doraditi i uskladiti vježbe, kako bi sve bilo na zavidnoj razini.

Pred natjecateljica Obaveznog programa je 3. kolo u Belom Manastiru, koje će se održati u svibnju.

U slobodnom programu GK Vukovar imao je samo jednu predstavnicu, Moniku Zovko, koja je u svojoj kategoriji bila najuspješnija. Osvojila je 1. mjesto i okitila se zlatnom medaljom.

Nakon odrađenog 2. kola sve vukovarske gimnastičarke u svoj grad su se vratile sa zlatom oko vrata.

Kada se zbroje svi rezultati GK Vukovar na ovom natjecanju osvojio je 4 ekipna zlata, a pojedinačno 4 zlata, 3 srebra i 3 bronce.