Gruzijski grad Batumi bio je od 6.-13.travnja okupljalište dizača utega, sudionika ovogodišnjeg Prvenstva Europe za seniore, na kojem je u obje spolne konkurencije nastupilo ukupno 322 natjecatelja iz 39 zemalja.

Odlukom Izbornika Hrvatske reprezentacije Boška Čavke, svoj prvi ovogodišnji nastup u dresu s državnim grbom imale su mlade Vukovarke - Hermana Dermiček i Ana Crnjac, ostvarivši 11 uspješnih pokušaja (od 12 dozvoljenih) i 11 puta su pomicali granice državnih rekorda za uzrast U17.

HERMANA je nastupila u kategoriji do 76 kg. i ostvarila svih 6 uspješnih pokušaja i 6 puta je pomicala granice sa 64 i 66 kg. u trzaju, 78 i 80 kg. u izbačaju i 144 i 146 kg. u biatlonu i osvojila je 15. mjesto.

ANA je nastupila u kategoriji +87 kg., ostvarivši 5 uspješnih pokušaja i 5 puta je pomicala granice državnih rekorda sa 69 kg. u trzaju, 81 i 84 kg. u izbačaju i 150 i 153 kg. u biatlonu. i plasirala se na 10. mjesto.

Budući se radi o djevojkama od 17 i nepunih 17 godina, ostvareni rezultati i plasmani u nadmetanju sa znatno starijim natjecateljicama se smatraju veoma uspješnim, tim prije što se ovo Prvenstvo Europe održalo u pred olimpijskoj godini, kvalifikacijsko je za predstojeće Olimpijske igre,te su Reprezentacije zemalja sudionika nastupile s maksimalnim brojem natjecatelja i konkurencija je bila velika.

Čestitamo našim mladim Reprezentativkama na ostvarenim rezultatima i plasmanima, a stigla nam je i pohvala Izbornika za njihovo primjereno ponašanje na sportskom borilištu i izvan njega.

Uprava kluba