Glavni grad Rumunjske Bukurešt, bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe za uzraste U20 i U23, a Republiku Hrvatsku su predstavljali natjecatelji iz mlađeg uzrasta U20 u kojem su nastupila 303 natjecatelja iz 31 zemlje.

Odlukom izbornika, boje Republike Hrvatske na ovom natjecanju, branile su mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac, dok je u stručnom stožeru reprezentacije bio Milan Kordić.

Obje naše djevojke su nastupile u "A" finalu Prvenstva Europe i svojim rezultatima su doprinijele ekipnom plasmanu Hrvatske na 13 mjesto.

ANA CRNJAC je nastupila u kategoriji +87 kg. i rezultatimaod 64 kg. u trzaju, 86 kg. u izbačaju i 150 kg. u biatlonu, plasirala se na odlično četvrto mjesto.

HERMANA DERMIČEK je nastupila u kategoriji do 76 kg. i sa rezultatima od 68+81=149 kg., plasirala se na osmo mjesto.
Tijekom natjecanja, Hermana je 4 puta pomicala granice državnih rekorda za uzrast U17 u trzaju sa 68 kg., izbačaju sa 81 kg. i biatlonu sa 147 i 149 kg., tako da je sada "vlasnica" svih državnih rekorda u kategoriji do 71 i 76 kg.

"Više sam nego zadovoljan nastupom i plasmanima naših djevojaka u Bukureštu, ali nažalost, vrijeme i godine čine svoje i ovo je bio posljednji moj "nastup" u stručnom stožeru reprezentacije jer je postalo naporno i stresno boraviti po europskim zračnim lukama čekajući let i vrijeme je da to prepustim nekom mlađem, što ne znači da odlazim iz sporta kojem sam dao tolike godine jer još ću ja biti tu u klubu i pomoći treneru Davoru Horvatu u stvaranju novih prvaka, rekordera i reprezentativaca" riječi su Milana Kordića.

Čestitamo našim reprezentativkama i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima!

Uprava kluba