Prvenstvo Hrvatske u Wushu kung fu disciplinama Sanda i Tuishou održalo se u nedjelju 03. listopada u Rijeci.

U Judo dvorani, sportskom centru 3. Maj nastupilo je preko 50 natjecatelja različitih uzrasta.

Taijiquan klub Vukovar nastupio je sa tri sportaša u disciplini statični tuishou (gurajuće ruke) i postigao sto postotni učinak.

U seniorskoj kategoriji -65kg Alen Bilogrević odličnim borbama izborio je prvo zlato za Vukovar.

Jelena Begović je uvjerljivim pobjedama u teškoj kategoriji Juniorki izborila još jedno zlato dok je relativno novi član našeg kluba i debitant na natjecanjima Damjan Kresojević  u teškoj kategoriji Cicibana zasluženo osvojio svoju prvu zlatnu medalju, a treću za Taijiquan klub Vukovar.

Jelena Begović i Alen Bilogrević su ove godine dobili poziv u Hrvatsku wushu reprezentaciju koja bi u ožujku iduće godine trebala nastupiti na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

„Izuzetno sam ponosan na naše sportaše što su, usprkos teškim vremenima uzrokovani korona krizom, u otežanim uvjetima treniranja, unatoč otkazanim brojnim natjecanjima unazad dvije godine, ipak pronašli snage i ustrajali u našem zajedničkom cilju. Ovim putem zahvaljujemo gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara na potpori koja je uvelike pomogla u realizaciji još jednog od naših projekata“ – predsjednik i trener kluba Andrej Jelečki.