Odlukom izbornika mlade hrvatske reprezentacije, članovi Kluba dizača utega "Vukovar" NATAŠA DERMIČEK, NIKOLA TODOROVIĆ i DAVID TODOROVIĆ branit će boje Republike Hrvatske na Prvenstvu svijeta za juniore (U20) koje će se održati U Grčkoj na Kreti u gradu Heraklionu od 02. do 10.svibnja.

Na ovu smotru najboljih mladih dizača utega, prijavljeno je ukupno 442 natjecatelja i to 217 djevojaka i 225 mladića iz 59 zemalja.

Za primijetiti je da će ovo Prvenstvo svijeta biti jedno od masovnijih jer slijedi nakon popuštanja covid ograničenja i natjecatelji su željni nastupa.

Nataša Dermiček će nastupiti u kategoriji do 55 kg., Nikola Todorović do 73 kg., a David Todorović do 81 kg. Sam odlazak troje članova kluba na Prvenstvo svijeta je svojevrsno priznanje kako za njih, tako za KDU "Vukovar" i grad Vukovar.

Plasman na Prvenstvu svijeta je značajan, ali nije primaran. Važno je da naši mladi reprezentativci dostojno predstave svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku, a svaki plasman unutar 20 najboljih smatrat će se uspjehom.