U subotu, 30.travnja Sportska dvorana u Borovu naselju bila je poprište borbi najboljih mladih dizača utega iz svih hrvatskih klubova, a natjecali su se u dvostrukom programu - na prvenstvu Hrvatske za juniore (U20) i na VII. "KUPU GRADA VUKOVARA" kojeg KDU "Vukovar" tradicionalno organizira povodom Dana grada Vukovara.

Prema očekivanju, najviše uspjeha imali su natjecatelji KDU "Vukovar" osvojivši 8 titula prvaka Hrvatske (4 u ženskoj i 4 u muškoj konkurenciji), 3 druga mjesta i jedno 4. mjesto s ukupno osvojena 33 odličja (24 zlata i 9 srebra).

Prvaci Hrvatske su: Nataša Dermiček do 55 kg., Maja Kell do 64 kg., Željka Miljković do 71 kg., Ema Ileš do 87 kg., Nikola Todorović do 73 kg., David Todorović do 81 kg., Sven Korpar do 96 kg. i Sergej Gavrovski +109 kg.

Drugi su Mija Ileš do 55 kg., Tanja Turukalo do 71 kg. i Bruno Prokop do 67 kg., a četvrti je Ognjen Vasić do 89 kg.

Pehari ekipnih prvaka Hrvatske u obje spolne konkurencije krasit će vitrine KDU "Vukovar", a pehar za apsolutno najboljeg juniora pripao je našem Nikoli Todoroviću.

U drugom dijelu natjecanja VII. "Kupa grada Vukovara" pehare su osvojili: Nika Veličić iz Dražica i Bruno Prokop (Vukovar) kao najmlađi natjecatelji, treći su Nataša Dermiček i David Todorović, drugi su Željka Miljković i Kristijan Bertran, dok su pobjedničke pehare osvojili Chiara Reljac (Dražice) i Nikola Todorović.

Svoj "pečat" ovom uspješnom nastupu Vukovaraca, dala je Željka Miljković, nastupivši u kategoriji do 71 kg. i tijekom nastupa je 7 puta pomicala granicu državnih rekorda za mlađe kadetkinje (U15) sa podignutih 60,63 i 64 kg. u trzaju, 75 i 80 kg. u izbačaju i 139 i 144 kg. u biatlonu.

Čestitke svim natjecateljima na uspješnom nastupu i ostvarenim rezultatima!

Uprava kluba