S veseljem i ponosom donosimo izvješće s natjecanja na kojem su prošlog vikenda sudjelovali naši plivači/ce!

Od četvrtka 28. srpnja do nedjelje 31. srpnja 2022. u Zagrebu na bazenima Svetice, održalo se Prvenstvo Hrvatske za Seniore i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Plivalo je ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova. Naš klub predstavljalo je 8 plivača (4 plivačice i 4 plivača) -Ivana Kosanović ,Lena Dželalija,Gita Čilić i Tamara Tintor te Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović.

Osim individualnih utrka po prvi puta smo imali štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji što nam je posebno drago jer pokazuje kako naš mladi klub napreduje iz godine u godinu sa sve većim brojem predstavnika! Gotovo svi naši plivači plivali su osobne rekorde i pokazali kako se bori za svoj Klub, Grad, Županiju...

Moramo napomenuti kako smo imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske, što nam govori kako naše vrijeme tek dolazi bez obzira što smo s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske!

Iskreno vjerujemo kako je ovo natjecanje bilo veliko iskustvo,nagrada i motiv za naše članove, a pogotovo za najmlađe! 

Ukupno smo osvojili 7 medalja i to 2 zlatne,3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović!

U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama plivački klub Vukovar zauzeo je 13. mjesto od 36. klubova!

Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50m leđno! 

U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55sec. Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, 3. mjesto u mlađe seniorskoj, 2. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u mlađe juniorskoj

kategoriji! Osim navedenog, Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora.

Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora.

Četvrtog dana u disciplini 100m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00sec u mlađe juniorskoj kategoriji.

Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.

Hvala svima na podršci koju smo imali tokom godine!

Za nas je sezona 2021./22.gotova ,želimo svima da se dobro odmore i ovih mjesec dana što manje misle o plivanju! Vidimo se 1.rujna 2022.!

#plivajsnama

#pkvukovar