{gallery}2014/03/24/04{/gallery} Upravo ovo napisano u naslovu, učinili su mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar" u subotu 22.03.2014. u Splitu, nastupivši na Prvenstvu države za mlađe kadete (do 15 godina starosti).


U novinskim napisima nakon održanog Prvenstva kluba (9.ožujka), istican je upitan odlazak u Split iz financijskih razloga, pošto klub nema svojih sredstava, jer neusvajanjem Proračuna grada naš klub nije dobio sredstva za svoje djelovanje.
Angažiranjem Uprave kluba, razumijevanjem odgovornih u Gradu, donacijom prijevoznika, poduzeća „Čazmatrans" iz Vukovara, stekli su se uvjeti za odlazak u Split iako po skromnim uvjetima, putujući cijelu noć. Nakon cijelo noćne vožnje, stigli smo u Split, prošetali „Rivom", udahnuli svježi jutarnji morski zrak i krenuli put „Gripa", gdje nas je čekao zadatak,zbog kojeg smo i došli u Split a to je učešće na državnom Prvenstvu !


Iako smo mi u klubu znali i očekivali dosta odličja, nismo mogli niti zamisliti da ćemo „pokupiti" (gotovo)sve što se nudilo od nagrada.
Prvo su naše cure osvojile 4 zlatne medalje: Melani Cetina do 40 kg., Patricija Petrović do 44 kg. , Stefanela Cetina do 48 kg. i Hermana Dermiček do 53 kg.


Nakon cura na podij izlaze i naši dečki i ostvaruju impresivan rezultat : 5 titula i jedno treće mjesto.
Prvaci države su : Donatelo Musulin do 45 kg., Denis Kapidžić do50 kg., Herman Ivkić do 62 kg., Zdenko Prokop do 69 kg. i Marko Ćirić do 77 kg., dok je mlađahni Daniel Đurđević bio treći do 45 kg.
Nakon ovih ostvarenja, bilo je jasno da pehari za ekipne pobjednike odlaze u Vukovar i da su naše cure i naši dečki Ekipni prvaci Hrvatske za 2014. godinu za ovaj uzrast.


Ovo je prosto zadivljujuće, ali slavlju nije kraj, još se dijele dva pehara za za najuspješniju mlađe kadetkinju i mlađeg kadeta. Gdje će ta dva pehara ? Nije teško pogoditi, pa u Vukovar !


Pehare su dobili, naša Hermana Dermiček (12 godina) i njen brat Herman Ivkić (15 godina).
Jedan od trojice sudaca na ovom Prvenstvu države bio je pisac ovih redaka Milan Kordić.
Nakon održanog Prvenstva mlađih kadeta, utezi nisu mirovali, jer je „ dan za dizanje utega" nastavljen nastupom seniora, koji su se nadmetali za klupske bodove u okviru I. kola ekipnog Prvenstva Hrvatske.


Naša mlada ekipa po prvi put je nastupila na ovom natjecanju i to u sastavu sa 3 mlađa kadeta :Herman Ivkić, Zdenko Prokop i Marko Ćirić, kadet Dimitrije Stanić i senior Davor Horvat.


Prvi nastup mlade ekipe, među seniorima, nije se očekivalo nešto više osim samog učešća.
Pošto nam je bio dan, ostvareno je i više od toga. Prvi nastup među najboljim ekipama dizača utega i već dvije pobjede !
Zvijezde su nam bile naklonjene i uspjeli smo u sportskom nadmetanju, savladati ekipu „Kaštela" za minimalnih 0,2 boda i ekipu „Metalca" iz Zagreba za 112,8 više sakupljenih bodova .


Žao nam je što se radi baš o ovim klubovima, jer su nam baš oni ( uz splitski „Tromont") donirali potrebne rekvizite za rad, bez čije pomoći ne bi bilo niti ovih rezultata.


Na kraju ovog pisanja želimo Vas izvijestiti, da naši mladi natjecatelji od sportske opreme imaju samo majice sa logom kluba, te da se natječu, osvajaju odličja i slušaju državnu Himnu u privatnim gaćama a o trikoima za dizanje utega, trenerkama i neophodnim cipelama za dizanje utega, mogu samo sanjati !


Stoga apeliramo na sve ljude dobre volje, tvrtke koje bi mogle pomoći, na naše ljude u inozemstvu. Da ovim mladim sportašima pomognu, prema svojim mogučnostima jer su oni to zaslužili, dostojno predstavljaju svoj klub i svoj Grad Heroj.
Hvala svim osvajačima odličja i pehara od srca !

Za KDU Vukovar"
Tajnik Milan Kordić