{gallery}2014/06/09/02{/gallery}U prošlu subotu 7. Lipnja, Hrvatska dizačka Reprezentacija, imala je nastup u Ljubljani na međunarodnom „ALPE-ADRIA KUPU" . Ovo tradicionalno natjecanje dizača utega iz okolnih zemalja bilo je 50- to po redu a na njemu su nastupile selekcije : Italije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske i domaćina Slovenije.
U veoma jakoj konkurenciji, Reprezentacija Hrvatske je osvojila drugo mjesto a svoj prvi nastup za državnu selekciju, imala je članica Kluba dizača utega „Vukovar", Martina Stojšić.
Iako je nastupila sa povrijeđenom rukom, to joj nije smetalo da nas obraduje sa novim državnim rekordima za natjecateljke seniorke u kategoriji do 48 kg.
Granice nedavno postignutih svojih državnih rekorda, Martina je u Ljubljani, pomjerala čak četiri puta i sada novi državni seniorski rekordi za kategoriju do 48 kg iznose 47 kg. u „trzaju" i 56 kg. u „izbačaju" a što je 103 kg. u Olimpijskom Biatlonu.
Ovim postignutim rezultatima, Martina je prema kriterijima HOO-a ispunila normu za zvanje Vrhunskog sportaša II. Kategorije.
Iskrene čestitke Martini na najnovijem uspjehu !
Prije nekih godinu dana i tri mjeseca, na Osnivačkoj Skupštini Kluba dizača utega „Vukovar", rečeno je da je klub slijednik dvaju prijeratnih veoma uspješnih klubova dizača utega sa ovog područja i to starijeg KDU „Vupik" (ranije „Partizan") i po rezultatima uspješnijeg OKDU „Borovo" i da novi klub želi nastaviti tradiciju uspješnosti klubova čiji je slijednik.
U dugoj povijesti dizača utega u Gradu Vukovaru a koja seže do davne 1956. godine, imali smo puno državnih prvaka, reprezentativaca, državnih rekordera u pojedinačnoj konkurenciji, a ekipa OKDU „Borovo" je davne 1987. godine , bila Prvakom bivše države i pobjednik Kupa Hrvatske i druga u Kupu bivše države.
Da obećanje dano na Osnivačkoj Skupštini nisu bile samo prazne riječi i želje , pobrinuli su se naši mladi natjecatelji koji su prošle jeseni u Rijeci uz mnogobrojna odličja osvojili i titulu Ekipnog Kadetskog Prvaka Hrvatske za 2013. godinu.
Početkom ove 2014. godine, sa Prvenstva Hrvatske za mlađe Kadete, naše cure i dečki su ekipni Prvaci države za ovaj uzrast natjecatelja uz osvojena brojna odličja i titule u pojedinačnoj konkurenciji uspješno je startale i seniorska ekipa u Hrvatskoj ligi dizača utega i nakon II. Kola zauzima četvrto mjesto u konkurenciji 8 najboljih Hrvatskih klubova .
Uspješnu polu sezonu dizača utega, obilježila je Martina Stojšić, nastupom za državnu selekciju i postavljanjem novih državnih rekorda.
Nakon ljetne stanke, u rujnu mjesecu, neke naše mlade članove očekuje nastup za državnu selekciju za mlađe uzraste za nastup na Prvenstvu EU, koje će se održati u Splitu.
Početkom listopada KDU „Vukovar" je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske za Kadetkinje, kadete, juniorke i juniore a dodjela ove organizacije, od strane Hrvatskog dizačkog Saveza je priznanje našem klubu za dosadašnji rad.
U studenom nas očekuje seniorsko Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu a u prosincu je u Splitu na rasporedu nastup na Kupu Republike Hrvatske.
U klubu se nadamo dobrim rezultatima sa ovih natjecanja , jer sigurno će biti novih reprezentativnih nastupa, titula, odličja i rekorda.