Dana 27. svibnja 2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održano je predavanje na temu Kako s ponašanjima koja su nam izazovna? Predavanje je pripremila gđa. Martina Špaček, dipl. psih. – prof., pri Centru za socijalnu skrb Vukovar, Podružnica Obiteljski centar.

Sudionici predavanja bili su predstavnici OŠ Blage Zadre Vukovar, DV Vukovar II, Udruga Golubica Vukovar, Udruga Udomitelja VSŽ „Zagrljaj“ te roditelji i djelatnici Udruge Vukovarski leptirići. Predavanje je organizirano uz epidemiološke mjere.

Kroz predavanje su se istakla izazovna ponašanja koja su inače prepoznata kod djece urednog razvoja te alati kako djecu zaigrati i probuditi im maštu. Potom je uslijedio grupni rad sudionika gdje su istaknuta izazovna ponašanja kod djece s teškoćama u razvoju sa kojima se roditelji, udomitelji, djelatnici vrtića i osnovnih škola susreću u svakodnevnom radu te iznose kako ni sami nisu dovoljno educirani i osnaženi da se nose sa različitim izazovnim ponašanjima djece s teškoćama u razvoju.

Udruga Vukovarski leptirići po dugogodišnjem iskustvu, stručnosti i znanju može biti punopravni partner svim značajnim odgojno-obrazovnim ustanovama, udrugama i Centrima kako bismo skupa razgovarali, razmijenili iskustva i učili jedni od drugih u svrhu poboljšanja kvalitete života djeteta s teškoćama u razvoju i njegove obitelji.

Predavanje je organizirano u okviru projekta Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići