{gallery}2014/12/04/02{/gallery} Prošao je i šesti rođendan...divan, najdivniji...ne znam kako ćemo opisati sedmi. Ali, sinoć se u Vukovaru, u Gradsku knjižnicu, slila rijeka ljubavi, tolerancije, pozitivnosti i smijeha. Svi koji vole Vukovarske iskrice došli su nas pozdraviti. U programu se smjenjivala pjesma, ples, razgovor...pokazali smo koliko možemo i želimo.
3.12. je inače Međunarodni dan osoba s invaliditetom. No, 3.12. je i rođendan Vukovarskih iskrica. Sinoć su se, svima koji su to htjeli vidjeti i čuti, predstavili svojom voljom, ljubavlju, strpljenjem i znanjem oni, za koje unaprijed mislimo kako ne mogu. Pokazali su da hoće i znaju. Vukovarske iskrice u ovih šest godina svog postojanja pokazuju kakav Vukovar žele. Dobar, razuman, drugačiji. Postali smo mini brend za suze, smijeh, radost i spontanost.
Veliko hvala svima. Posebno hvala Miri Kačiću, kumu naše udruge, koji je doputovao s Krka kako bi obradovao djecu. Ruku punih poklona, suznih očiju, ponovio je da on nema više dvije kćeri nego četrnaestero djece. I Iskrice su njegove. Čovjek koji je svoju osobnu, obiteljsku tragediju (on je brat Petra Kačića i Igorov stric) zamijenio ljubavlju prema drugačijima, zaslužuje najveće poštovanje. Saborski zastupnik Željko Sabo, još je prošle godine proglašen najboljim prijateljem naše udruge. Doputovao je, izravno sa Sabora na rođendan. Proslavio s nama, odjurio podržati Leptiriće i sinoć se vratio u Zagreb. A onda, na kraju...predstavnik hodočasnika koji su prošle godine pješačili u humanitarnoj akciji za Vukovarske iskrice, hrvatski branitelj Dražen Strš, pojavio se iznenada, kao predstavnik. Skoro su ga srušili. I naravno, pozdravljali do beskraja sve druge hodočasnike. Takvi smo vam mi, drugačiji, posebni, svoji. Ali, najviše pripadamo dobrim ljudima.
Hvala svima...Baki Novak na kolačima iz Iloka, našim volonterima, prijateljima, nepoznatim ljudima koji su slali pakete, vama koji ste sinoć hledali Dnevnik HRTa...medijima koji nas vjerno prate. A mi ćemo se i dalje truditi i voljeti. Za bolji Vukovar!