{gallery}2015/05/08/02{/gallery} Nakon uspješno održane prve radionice projekta "Mjesto za Sve" na temu EU fondova u okviru koje se u prostoru Coworkinga Osijek (zgrada BIOS-a) okupilo preko 20 udruga s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, Centar za kulturne djelatnosti (CKD), uz partnera na projektu Urban fest Osijek (UFO) najavljuje sljedeću radionicu pod nazivom Izrada web stranice.

Projekt „Mjesto za Sve" je vezan na poziv za dostavu projektnih prijedloga „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj" i provodi se u okviru Prioritetne osi, mjere 5.2.5. „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj", u okviru Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013." za civilno društvo, a objavio ga je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (sve informacije o natječaju možete pronaći na internet stranicama www.uzuvrh.hr te http://www.strukturnifondovi.hr/.). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 199.999,97 HRK.

Radionica Izrada web stranice (kao i rad s društvenim mrežama) održat će se:

- u petak, 15. svibnja 2015. godine od 9:30 do 16:00 sati u Coworking Osijek (zgrada Poduzetničkog inkubatora BIOS), J. J. Strossmayera 341, Osijek

U okviru same radionice, predstavnici udruga će dobiti priliku naučiti više o načinima prezentiranja rada svojih udruga preko društvenih mreža te kako izraditi jednostavne web stranice koje sami mogu jednostavno uređivati. U edukaciju će također biti uključeni moduli o pisanju blogova i ostalih načina informiranja šire javnosti o radu udruga te poticanju na aktivno sudjelovanje na projektima u lokalnoj zajednici.

Najbolji polaznici radionice će kao nagradu dobiti besplatnu izradu web stranice za svoju udrugu ili unaprjeđenje postojeće stranice, te optimizaciju i izradu društvenih kanala.

Rok za dostavu prijavnice za sudjelovanje je ponedjeljak, 11. svibnja 2015. godine na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Koristimo ovim putem priliku još jednom pozvati zainteresirane pripadnike organizacija civilnog društva
s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije da se prijave na sudjelovanje u projektu "Mjesto za Sve" te na taj način usvoje nova znanja koja će im omogućiti još uspješnije vođenje vlastitih udruga.