{gallery}2015/05/09/01{/gallery}Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukovar je organiziralo prigodni program u okviru Dana Grada Vukovara kojim je 9. svibnja obilježilo 140. obljetnicu humanitarnog djelovanja. Svečanost su uveličali brojni uzvanici među kojima su se nalazili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić i Sanja Tokić, pročelnica UO za opće poslove i ured gradonačelnika.
Program je započeo svetom misom u crkvi sv. Roka, a središnji događaj bila je svečana sjednica u Hrvatskom domu Vukovar i tom prigodom je istaknuto veliko značenje dobrovoljnog vatrogastva na području Vukovara.
DVD Vukovar je podupiruće društvo Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, danas broji 74 člana od koji je njih 12 osposobljeno i opremljeno za djelovanje u slučaju potrebe za njihovom intervencijom. Nakon Domovinskog rata DVD Vukovar obnovilo je svoj rad početkom mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, predsjednik društva je Silvestar Doroghazi, a zapovjednik Stjepan Draganić.