{gallery}2015/09/09/04{/gallery} Danas je Vukovar bio grad fizioterapije. U povodu Međunarodnog dana fizioterapije Lions klub Vukovar je u suradnji sa Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana i Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru organizirao prvi Sajam fizioterapije u RH.

Sudjelovale su slijedeće ustanove: Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Lječilište Bizovačke toplice , Opća županijska bolnica Vinkovci, BTL d.o.o. Zagreb, Dom zdravlja Županja, Ad Manus iz Vinkovca i Ustanova za zdravstvenu njegu Mira Fernbach iz Nuštra.

Skupu se prigodno obratio doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š. dekan vukovarskog veleučilišta. U ime gradonačelnika Grada Vukovara skup je pozdravila Ana Živanović, pročelnica upravnog odjela Grada Vukovara, te Zdenka Floršić, glavni fizioterapeut Odjela za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju vukovarske bolnice

Vrlo emotivno obraćanje skupu uputio je Nenad Živanović, inače jedan od prvih fizioterapeuta u Vukovaru.

Sajam je otvorila mr.sc. Vesna Bosanac, savjetnica sanacijskog upravitelja OŽB Vukovar.

Na Sajmu fizioterapije prikazana je najsuvremenija oprema i najnovije tehnike koje fizioterapeuti primjenjuju u svom radu, kao i sam sustav školovanja.

Među 150 posjetitelja Sajma bili su fizioterapeuti iz Osijeka, Bizovca, Đakova, Županje, Slavonskog broda, Vinkovaca i Vukovara, kao i predsjednik Regije istok Damir Šterijev te članice LC Gea iz Osijeka.

Nakon izložbenog dijela uslijedilo je stručno predavanje za fizioterapeute i studente , a predavači su bili Vesna Šeper, dipl. physioth, pred., Dr. Nikolina Ljubičić Marković , spec. fizijatar i reumatolog i Adrijana Markanović, dipl.physioth.

Sajam je bio humanitarno-edukativnog karaktera a prihod će biti doniran osobama u potrebi.

Fotto album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1643359082587224.1073741876.1563221477267652&type=3