{gallery}2015/09/16/02{/gallery} 14. i 15.09.2015. godine u restoranu „Slavonski biser" u Novoj Gradišci održana je dvodnevna radionica "Samozastupanje i samoodređenje" koja se provodi u sklopu projekta ''Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga'' financiranim sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva "Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga" " – Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Radionici su prisustvovali djelatnici i volonteri organizacija civilnog društva koji skrbe o osobama s invaliditetom.
Također, 14.09.2015 g. održan je i 5. sastanak projektnih partnera. Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška i predstavnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, dok je s predstavnicima Udruge za razvoj civilnog društva „SMART" Rijeka uspostavljen videopoziv. Na sastanku se raspravljalo o izvršenim aktivnostima tijekom trećeg i četvrtog izvještajnog razdoblja te o planiranim aktivnostima u narednom periodu.
Ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar radionici i sastanku su prisustvovali Ivica Azenić, Tona Majkić i Jelena Hodak.