{gallery}2015/09/28/02{/gallery} U razdoblju od 22. do 24. rujna 2015.godine, u Puli je održana trodnevna edukativna radionica „Edukacija o menadžmentu volontera za OCD-e koje pružaju socijalne usluge". Predviđeno je da se ova radionica održi u dva modula, te će se tako drugi dio održati 20. do 22. listopada 2015 godine također u Puli.
Besplatna edukativna radionica održala se u sklopu projekta "Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga", kojega od 29. prosinca 2014. do 28. veljače 2016. godine, provodi Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" iz Vukovara i Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva "Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga" – Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva koje skrbe o osobama s invaliditetom ili djeluju u korist osoba s invaliditetom iz Vukovarsko srijemske, Istarske i Brodsko-posavske županije, a vodile su ju Zvjezdana Schulz Vugrin i Slađana Novota iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke. Ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar radionici su prisustvovale Tona Majkić, Danijela Stanek i Jelena Hodak.