{gallery}2015/10/15/01{/gallery} U sklopu Dječjeg tjedna Društvo ''Naša djeca'' Vukovar poklonilo je djeci koja polaze igraonicu i djeci iz najstarijih skupina dječjih vrtića Grada Vukovara izlet u Konjički klub Dunavski raj.
Ciljevi ovog poklona – akcije bili su poticanje zajedničkog druženja i suradnje odgojiteljica i djece Društva ''Naša djeca'' Vukovar, Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 u prirodi izvan vrtićkog okruženja te poticanje sličnih budućih događaja.
Izlet je zbog velikog broja djece organiziran u 3 dana/skupine. Svaki dan je bio poseban i ispunjen dječjim smjehom i veselim okicama. Već prva avantura započela je vožnjom u autobusu do Konjičkog kluba, gdje su se mališani podijelili u dvije skupine. Dok je jedna skupina išla u obilazak i istraživanje, druga je išla na jahanje, a kasnije su se zamijenile uloge. Svako dijete je isprobalo jahanje na poniju u ograđenom jahalištu konjičkog kluba pod pratnjom dvije iskusne osobe. Također i svaka hrabra teta odgojiteljica imala je priliku jahati na konjima na veliko oduševljenje djece. Na samom kraju iskusna jahačica je pokazala svoje vještine jahanja i preskakanja prepreka. Djeca su tijekom izleta pokazala svoje i cijelo vrijeme oduševljeno bodrila svoje prijatelje, odgojiteljice i jahačicu.
Obilazak kluba je bio drugi dio ovoga izleta, gdje su djeca iz prve ruke od vlasnika konjičkog kluba Denisa Zeke čula zanimljive priče o životu konja i njihovom timarenju. Djeca su tako s njim vidjela, opipala i isprobala svu opremu za konje te obišla štale i pomazila konje. Ono na što smo doista ponosni jest da su se čak i djeca koja su na početku pokazivala strah od približavanja konju svoj strah prevladali i uspjeli osjetiti ljubav kojima ove divne životinje zrače.
Na samom kraju djeca su se igrala na vrećama slame gdje su potrošila svu preostalu energiju.
Sa smiješkom na licu i prepričavanjem novih iskustava djeca su se autobusom vratila u igraonicu i vrtiće.