{gallery}2015/12/04/02{/gallery} PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info centar za mlade Vukovar organizirao je dana 01. prosinca 2015. godine Putujuću informiraonicu, ispred robne kuće Velepromet u vremenu od 11 do 13 sati.

Putujuća informiraonica održala se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Vukovar i CISOK-om, povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, te Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a koji se obilježava 01. prosinca.

Na štandu Info centra za mlade Vukovar volonteri su mladima i ostalim građanima dijelili materijale vezane za navedene teme uz prezervative, te materijale vezane za mogućnosti zaposlenja, obrazovanja i savjetovanja o karijeri putem kojih su djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vukovar i CISOK-a također informirali mlade i ostale građane kao još jedan oblik prevencije ovisnosti.

Ukupno je podijeljeno 500 materijala uz prezervative, te su mladi i građani informirani o posljedicama rizičnog ponašanja i kako se mogu zaštiti od HIV-a/AIDS-a.

U Gradskoj knjižnici Vukovar, kao i u prostoru Info centra za mlade Vukovar na adresi 2014. Vukovarske brigade br. 43 i dalje su dostupni materijali za sve zainteresirane građane.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i grada Vukovara.