{gallery}2015/12/07/03{/gallery} Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 03.12. i Dana volontera 05.12. u organizaciji UZOSIO GOLUBICA Vukovar, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije,te medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog radio Vukovara i Vinkovačke televizije, održan je 4. Vukovarski festival igre i smijeha.

Prvoga dana svoj program u Hrvatskom domu u Vukovaru prikazali su korisnici i članovi UZOSIO GOLUBICA Vukovar, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Centra za rehabilitaciju Mala Terezija Vinkovci, Dječjeg doma Sv Ana Vinkovci, Doma za odrasle osobe Nuštar, Društva za osobe s invaliditetom Zvjezdice Gunja, Zajednice Vjera i svjetlo Lađica Vukovar i Udruge osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci.

U doista raznolikom programu brojni gledatelji nasmijali su se, zapjevali, vidjeli puno plesa, pjesme, radosnih lica korisnika, poslušali poučne priče i uvjerili se što naši korisnici mogu i znaju.

Sajam stvaralaštva u kojemu su radove korisnika izložili svi sudionici programa moglo se pogledati u Hotelu Lav u Vukovaru.

Naš prvi dan VUFIS-a završio je upravo onako kako smo i zamišljali, uz pjesmu i ples i zajedničko druženje sudionika programa i svih posjetitelja.

Drugoga dana VUFIS-a,u Hrvatskom domu Vukovar pogledali smo predstavu ZAVIRITE U MOJ FILM Udruge za unapređenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda. ZAVIRITE U MOJ FILM inkluzivna je predstava koja prikazuje događaje iz života psihički oboljelih osoba u kojoj zajednički glume članovi Udruge VRAPČIĆI i druge osobe iz lokalne zajednice. Predstva je antistigmatizirajuća i edukativna za zajednicu, u što smo se svi uvjerili, a osnažujuća za same osobe s psihičkim smetnjama.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg VUFIS-a gosti iz KUD-a VEDAR OSMIJEH iz Zagreba priredili su nam prekrasan koncert! U svom jednosatnom programu prikazali su nam Katarinsko kolo, Plesove otoka Hvara i Stare samoborske plesove, odjeveni u posebne ručno izrađene nošnje i okićeni posebnim ručno izrađenim nakitom. Svaki ples priča svoju priču....

Pauze su popunili mladi glazbenici, učenici glazbene škole koja surađuje s KUDom VEDAR OSMIJEH i članovi UZOSIO GOLUBICA Vukovar.
Ovim koncertom završen je projekt 4. vukovarski festival igre i smijeha.

Hvala svima na sudjelovanju i na podršci!