{gallery}2015/12/21/01{/gallery} U subotu 19. prosinca 2015. godine održana je akcija sadnje mladih sadnica ukrasnog šimšira ispred Gimnazije Vukovar i ulaza u Pastoralni centar sv. Bono i Dom sv. Franje u Vukovaru. U akciji je sudjelovalo pedesetak vukovarskih gimnazijalca, profesora i djelatnika škole te članovi Lions kluba Vukovar, koji su ujedno i donatori sadnica.

Naime prije točno godinu dana učenici Gimnazije Vukovar sudjelovali su u velikom projektu „Aleja Lionsa u Vukovaru", sadnji 258 sadnica lipa na šetnici uz rijeku Vuku u Vukovaru, organiziranu od strane Lions kluba Vukovar, Lions Districta 126 Hrvatska i sufinancirana od Grada Vukovara. Povodom proslave ove godišnjice vukovarski Lionsi donirali su Gimnaziji Vukovar mlade sadnice šimšira.

" Ovo je nastavak već započete suradnje. Vrijednost ove donacije, radova i sadnica, iznosi nekoliko tisuća kuna, a nastavak sadnje i donaciju novih sadnica najavljujemo za proljeće iduće godine" Moram naglasiti da su naši učenici i profesori vrlo aktivni u brojnim projektima i ovih dana nižemo uspjehe u raznim aktivnostima. Osvojili smo prvo mjesto za najbolji projekt u HT-ovom natječaju u kategoriji tehnologija i komunikacija i time dobili donaciju od 90.000 kn za opremanje škole računalima. Na drugom natječaju kojega je raspisala INA i Novi list, osvojili smo prvo mjesto za najbolji školski eko projekt i time si osigurali 3.500 kn za realizaciju projekta. Osim toga već nekoliko godina organiziramo humanitarni malonogometni turnir za socijalno ugrožene obitelji u našem gradu.„ – navodi ravnatelj Gimnazije Vukovar, Davor Šijanović.

„Cilj ove akcije je pokazati učenicima da iako su mladi mogu puno toga učiniti kako bi sebi i svojim sugrađanima osigurali bolji i ljepši život u svom gradu Vukovaru. Ponosna sam na svoje učenike jer se uvijek rado odazovu na sve akcije koje organiziramo i time pokažu kako se uz malo truda i volje mogu napraviti velike stvari za svoju zajednicu." – kaže profesorica Kristina Kristek.