{gallery}2015/12/29/01{/gallery} Osmijeh na dječjem licu nema cijenu, a kada vas oni grle u rukama držite cijeli svijet. Njihovo djetinjstvo trebalo bi biti obilježeno igrom i veselim vrtićkim i školskim danima. Trebalo bi...

Nažalost, nekima je to zbog zdravstvenih problema uskraćeno. Udruga „Vukovarski leptirići" broji 80 djece dobi od dvije do 12 godina s različitim motoričkim, intelektualnim, zdravstvenim i drugim poteškoćama, a kako bi njihova rehabilitacija bila što uspješnija potrebna je kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom. To je misija šestog po redu ovogodišnjeg projekta udruge RTL pomaže djeci. Kuma projekta je Anica Kovač koja je sa zadovoljstvom posjetila djecu u Vukovaru i vrlo brzo stekla njihove simpatije, a ponosna je i što je dobila nove prijatelje koji su njezinu velikodušnost nagradili na najbolji mogući način – poljupcima.

- Odmah sam pristala biti kuma projekta i jako sam ponosna i sretna što sam s njima. I djeca, ali i roditelji su iznimno jaki, a znam da im nije lako. Kada uđeš u prostorije udruge prvo što pomisliš je da ti je žao, ali oni ne trebaju žaljenje, oni trebaju pomoć i zato pozivam sve ljude da jednim pozivom, tom malom sitnicom, pomognu djeci kojoj to treba. Oni su dio nas, a svojom nježnošću i zajedničkom ljubavi svaki dan sve više napreduju – kazala nam je ponosna kuma projekta.
Kupnja opreme za kvantnu integraciju primitivnih refleksa laserom pomogla bi djeci da još više napreduju u razvoju. Radi se o moćnoj kombinaciji lasera niske frekvencije, zvučne frekvencije i tehnike refleksne integracije s ciljem „restartiranja" centralnog nervnog sistema. Terapija djeluje na način da se bržim i efikasnijim prijenosom impulsa (informacija) kroz mozak poboljšava komunikacija između mozga i tijela. Novina našem laseru kojeg već imamo je dva dodatka i programa za Cerebralnu paralizu i Autizam, kao i kaciga koja poboljšava kognitivne sposobnosti djeteta i govor.Budući da primitivni refleksi obuhvaćaju sve što radimo, od pokreta do učenja, refleksnom integracijom se bitno poboljšava kvaliteta života korisnika terapije te se doprinosi razvoju punih potencijala korisnika.