{gallery}2016/02/24/02{/gallery} Dana 23. veljače 2016. godine u Osijeku održana je regionalna završna konferencija projekta SOS-NET, a kojega provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono" u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac" iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i Udruženjem „Baranja" iz Luga. Vrijednost projekta je 746.144,00 kuna.

Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija. Svrha konferencije je bila predstaviti rezultate projekta SOS-NET dionicima u sektoru socijalnih usluga na području pet slavonskih županija (Osječko – baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska) gdje je iniciran dijalog među dionicima na tržištu socijalnih usluga.

Provedbom projekta željelo se ojačati kapacitet OCD za pružanje socijalnih usluga, ali i dobiti stvarna slika stanja socijalnih usluga na terenu te identificirati potreba za socijalnim uslugama koje na tržištu nisu dostupne. Ispred UZOSIO Golubica Vukovar konferenciji je prisustvovala Klara Šimić, administrator.