U osnovnoj školi „Antun Bauer" u Vukovaru održan je dana 03.06.2015. godine zanimljiv edukativno pokazni sat biologije. U zajedničkoj akciji Udruge za uzgoj i zaštitu životinja „Feniks" iz Vukovara, učenika sedmog razreda ove škole, točnije njih 50, zajedno sa nastavnicom biologije i kemije gospođom Antonijom Milić te organizatora Lions klub Vukovar.

Predstavnik Udruge Feniks, Kristijan Lebar, kroz poučnu i edukativnu prezentaciju, upoznao je i uživo pokazao neke od zanimljivih pripadnika obitelji gmazova, koje trenutno učenici uče po nastavnom planu i programu. Tijekom prezentacija učenici su pokazali iznimno dobro znanje iz bilologije.

Tako su učenici imali priliku vidjeti kako izgleda kraljevski piton, jedna od najčešćih zmija kućnih ljubimaca. Među zmijama su se našle i vrlo zanimljive – ruska štakorica i meksička mliječna zmija. Učenici su pokazali veliki interes, a poneki malo i strah, no upoznali su se i s mnoštvom drugih životinja, između ostaloga: bradatom agamom - gušterom, velikim crnim škorpionom, ili kako se stručno zove heterometrus spinifer, jednim od najvećih škorpiona na svijetu. Bile su tu i tarantule, lasiodora parahybana, jedna od najvećih, te nešto manja meksička tarantula, neobični divovski crvi, madagaskarski skidajući žohari, te žohari imena blaberus giganteus, jedni od najvećih žohara na svijetu.

U ovoj nadasve poučnoj i neobičnoj nastavi biologije asistirali su Teodora Nešić, članica udruge Feniks,kao i članovi Lions kluba Vukovar.

Predavanje se odvijalo pod budnim okom školske pedagoginje gospođe Ivane Dragšić i školske psihologinje gospođe Jasne Kraljević.

Nakon predavanja učenici su imali priliku i pobliže upoznati, dodirnuti spomenute životinje, a najhrabriji i držati neke od životinja te se fotografirati za uspomenu i hrabrost.

Zbog iznimno velikog interesa učenika i nastavnice biologije za ovaj vid nastave dogovorena je i suradnja u idućoj školskoj godini.

Foto galerija