Upravo smo svjedoci vrlo visokih temperatura zraka koje su iz godine u godinu sve ekstremnije i nabava klima uređaja za ugodniji boravak djece u vrtiću postao je prioritet. Suradnja našeg vrtića i branitelja Udruge vukovarskih branitelja logoraša Međimurske županije započela je donacijom didaktičkih igračaka za vrtić Leptirić u Borovo naselju. Tada se razvila ideja o nabavi klima uređaja i u suradnji s Gradom Vukovarom s velikim veseljem djece, odgojiteljica i roditelja danas 5. srpnja 2017. u naš vrtić su stigli klima uređaji.
Jedan klima uređaj donirala je HVIDR-a Jug Čakovec koju je predstavljao gosp. Josip Merlak u suradnji s Udrugom vukovarskih branitelja logoraša Međimurske županije koju su predstavljali Željko Sršan, Siniša Antolašić i Darko Malašić.
Jedan klima uređaj donirao je Grad Prelog,
jedan klima uređaj donirala je tvrtka Istros montaža koju je predstavljao gosp. Ante Marković,
a dvije klime koje su nam bile potrebne kako bi sve sobe za dnevni boravak djece imale klima uređaj donirali su nam Vodovod grada Vukovara kojeg je predstavljao gosp. Goran Martinović i naš osnivač Grad Vukovar.
Današnje drage goste i njihovu hvale vrijednu akciju u ime gradonačelnika Ivana Penave pozdravila je i zahvalila se pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović te ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić. Kako se u Međimurju pokrenula dobra volja pomoći za Vukovar iznenadili su nas i branitelji Udruge veterana 7 Gardijske brigade koju je predstavljao gosp. Robert Puja darovima za djecu što u igračkama što u raznim didaktičkim materijalima. Riječi nisu dovoljno snažne i ne mogu dočarati zahvalnost svim dragim ljudima uključenim u ovu akciju. Hvala, dragi prijatelji!